Репликите, които хората мразят да чуват

Има неща, които хората ненавиждат да слушат. Скрити хвалби, просене на комплименти или извинения, когато напълно няма за какво да се извинявате.

Списъкът би могъл да продължи дълго, но важното е преди всичко да помните, че общувате с хора.

YouTube

Психологът Джонатан Бенет казва: „Ако се държите досадно, хората никога няма да ви вземат на сериозно.“

1. Аз не ставам

Старайте се да не показвате недостатъците си. Подобни коментари са неудобни за останалите, тъй като ги поставят в положение, в което е необходимо да спорят с вас, за да ви докажат обратното. Плюс това съобщението влияе на подсъзнанието. Ако прекалено много се обвинявате и ругаете, то ще започнете да вярвате, че действително има защо. Наместо това се старайте да подчертавате какво харесвате у себе си, а не обратното.

2. С това изглеждам отвратително

Кой ли от нас не се е закачал на въдицата, за да си дръпне малко комплименти? Ако го правите постоянно, то повярвайте: на хората рано или късно ще им писне. Едно е, когато искате да ви убедят, че всичко е ок. Съвсем друго, когато си търсите потвърждение на това, което вече знаете. Спестете време и изразете мълчаливо силните си качества, вместо да молите другите да ги казват вместо вас.

3. Идея нямам защо ме повишиха

Няма нищо лошо в скромното самохвалство. Но е по-правилно да говорите за своите постижения, иначе това ще наведе повечето хора на неверни мисли.

4. Извини ме, че вечерята е така

Мнозина от нас се извиняват без необходимост и в много случаи това поставя останалите в неудобно положение. „Извини ме, не съм изчистила“, „извини ме, че не ти купих скъп подарък“… Престанете да съдите себе си за това, за което не биха ви съдили приятелите ви.

5. Всичко прецаквам

Не отивайте на територията на самоунищожението. Подобен хумор е уместен, когато сте дете: по-добре се надсмивайте над себе си самостоятелно, отколкото да позволите това на останалите. Колкото по-възрастни ставаме, толкова повече трябва да показваме на хората как да се отнасят с нас, затова е хубаво да сме добри към себе си.

6. Така или иначе, нищо няма да излезе

Чертаете големи планове, а след това завършвате разказа с фразата „така или иначе нищо няма да излезе“? Спрете. Представяйки си, че нещо няма да се случи, далеч не намалява разочарованието от провала на плана. Погледнете на ситуацията позитивно и измислете план Б.

7. Това струва ХХХ лева

Някои хора изобщо не искат да знаят кое по вас колко струва, тъй като това е зле прикрито самохвалство. Ако говорите за нова покупка или пътуване, хората не винаги искат да слушат колко сте платили. Просто премълчете момента с парите.

8. Аз винаги…

Твърде вероятно е да попаднете в ситуация, в която да подведете някого. Няма нищо постоянно и колкото повече използвате това словосъчетание, толкова по-малко доверие заслужавате. Използвайте „стремя се“, „старая се“.

9. За нищо

Ако някой ви благодари, то приемете благодарността му, вместо да махвате с ръка. На хората им е неприятно, когато на комплиментите им се гледа незначително. 

Източник: noviteroditeli.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе