Стажантска програма в Европа стартира прием за български студенти по медицина

За шеста поредна година български студенти по медицина, фармация и природни науки могат да кандидатстват по програма „Стипендианти на Амджен“ на Фондация „Амджен”, като приемът на документи е отворен от 1 ноември 2019 г.

Лятната програма ще протече между юли и септември 2020 г., давайки пълна стипендия на избрани студенти и възможност да придобият опит, чрез практическа научноизследователска работа, в някои от водещите университети в Европа: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.

YouTube

Приемът на документи стартира от 01.11.2019 г., като крайният срок за всички университети е 03.02.2020 г. От Фондация Амджен подчертават, че всеки от университетите-домакини в Европа има собствена процедура за кандидатстване, достъпна на сайта на програмата www.amgenscholars.eu

„От старта на програмата у нас, вече шестима български студенти успяха да се преборят с кандидати от цял свят и придобиха ценен опит от световноизвестни учени и преподаватели в областта на биотехнологиите. Това е показател за изключителното академично представяне и научен потенциал на студентите в България. Призовавам родните студенти, които искат да се докоснат до магията на световната наука, да се възползват от възможностите, които програмата предоставя“, каза д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Aмджен България.

Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство; Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология; Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.

Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.

Повече информация може да бъде намерена на www.amgenscholars.eu.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе