Коледна кампания „Плюшено мече“ в Разград

Екип от над 200 доброволци и 35 регионални отговорници всяка година даряват 3 месеца от живота си за организиране на най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти в България. 

Бенефициентите в Коледната кампания на „Операция Плюшено Мече“ са деца и младежи:

YouTube

  • лишени от родителска грижа;
  • с увреждания (от семейства с финансови затруднения);
  • от социално слаби семейства;
  • в риск;
  • … както и на възрастни с умствени увреждания, защото те носят душата на дете.

Операцията „Плючешно мече“ работи само с НОВИ подаръци. Изключение правят само подаръци или артикули от графа „Основни нужди“, само ако изрично е упоменато в скоби (може употребяван/втора ръка) и е в добро състояние. Изключение правим и с бялата техника – тя може да е употребявана, но в изправност.

КАК ДА ДАРЯ?

1. Изберете регион.
2. Изберете институция – https://plushenomeche.org/otb/region/17
3. Изберете дете.
4. Натиснете бутон дари срещу избраното дете и подарък.
5. Регистрирайте се с email или Facebook.
6. Прочетете информацията внимателно и натиснете бутона ‘Дари’.
7. Проверете email-а с пълната информация за Вашето дарение + адрес и краен срок за доставка лично или чрез куриер (не поща).
8. Купете НОВ подарък.
9. Опаковайте го прилежно като Коледен подарък.
10. Надпишете го с регион, град, институция, номер, име и възраст на дете.
11. Пратете го по куриер за Ваша сметка или го занесете лично само и единствено на посочения в email-a адрес.
12. Следете за датите за посещение, които ще бъдат публикувани в края на месеца.
13. Ако искате да присъствате на лично посещение и да раздавате лично подаръци, пишете на имейл на кампанията: [email protected]

Подаръкът, за който сте заявили участие като дарител, трябва да се изпрати само и единствено на точно определен адрес, който е посочен под името на всяка институция в страницата на конкретния списък с желания, където сте дарител. 

Подаръците могат да бъдат лично оставени в пункта/на адреса или да бъдат изпратени по куриер. Подаръците НЕ може да бъдат изпратени по българска поща, защото екипът е съставен изцяло от доброволци, които работят през основната част на деня.

Подаръците се опаковат празнично, в коледна опаковъчна хартия и се надписват с име на регион, град, институция, номер и прякор на дете и възраст. 

Всички подаръци трябва да са на посочените АДРЕСИ най-късно на 09.12, което означава, че ако пращате по куриер, трябва да изпратите подаръка до 07.12. Ако го носите лично, можете да го занесете на 09.12, но не по-късно от тази дата.

Подаръците се раздават в периода 14-24 декември (+/- два дни). Датите за посещение се съобщават в началото на декември. Те се уговарят от екипа на кампанията и са съгласувани с графика на децата, персонала и директорите на социалната услуга.

Повече подробности можете да намерите на Facebook страницата на кампанията или в официалния им сайт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе