С „Ден на отворени врати” полицаите в Разград отбелязват своя професионален празник

Децата от Детското полицейско управление в ОУ „И.С.Тургенев” – Разград станаха съпричастни към професионалния празник на полицейските служители. Те гостуваха в Областна дирекция на МВР и имаха възможността да разгледат отблизо работата на разследващите полицаи, експертите от „Научно-криминалистическата лаборатория” и служителите в сектор „Български документи за самоличност”.

Преди да поемат на пътешествие в полицейските дейности, четвъртокласниците посетиха залата, където ОДМВР-Разград организира брифинги за медиите. Специална презентация на мултимедия ги запозна с полицейските униформи, видовете полиция и задачите на всяко звено. При криминалистите от НТЛ децата видяха как компютър разпознава взети предварително пръстови отпечатъци и доказва извършител на престъпление.

YouTube

При разследващите полицаи посетиха помещението за разпознаване и мястото, където се извършват криминалстичните регистрации. В сектор „БДС” получиха „паспорти” и пробваха да снемат биометрични данни. Научиха кога се издава първа лична карта и какво съдържат българските лични документи.
Посещението на доброволците бе част от дейностите по Национална програма „Детско полицейско управление”.

Целта на открития урок бе децата да се запознаят със структурата на МВР, развитието на системата и полицейската дейност днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе