Новият кмет и Общински съвет положиха клетви и в Разград

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри първата сесия на Общински съвет-Разград мандат 2019-2023 г.

Новоизбраните съветници и кметове от Община Разград положиха клетва днес в залата на Общински съвет-Разград.
За пръв път на учредителна сесия на местния парламент химнът на Република България бе изпълнен акапела наживо от ученичка от Разград. Призьорката от множество конкурси Пламена Петрова е възпитаничка на двама общински съветници – вокален педагог в ЦПЛР Център за работа с деца-Разград й е Свилена Дечева, а момичето е ученичка в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград с директор Пейчо Георгиев.

YouTube

Г-н Хюсмен пожела успешен мандат на: общинския кмет Денчо Бояджиев, 13-те кметове на кметства и 33-мата общински съветници.

Първото заседание на Общински съвет бе водено от най-възрастния съветник – Стоян Димитров от БСП. В дневния ред влизаше избор на председател на Общински съвет – Разград и избор на комисия за подготовка на проект за правилник за работа на Общинския съвет за новия мандат.

Две предложения бяха отправени за председател – едното бе за Стоян Димитров, който веднага се оттегли от днешното председателство, което пое следващият по възраст – Пейчо Георгиев от „Демократична България“. Второто предложение за председател на Общински съвет – Разград бе за Левент Апти от ДПС.

След проведено тайно гласуване със 17 гласа бе избран новият председател на Общински съвет – Стоян Димитров Ненчев. Той каза, че това, което зависи от него, за да работи пълноценно Общинския съвет, ще бъде направено. Съветниците избраха и комисия, която да работи по проект за правилник за работа на Общинския съвет.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе