Трета биометрична станция заработи в сектор „БДС“ заради предсрочно подновяване на лични документи

Кампанията по предсрочно подновяване на лични документи, обявена от ОДМВР-Разград, постепенно набира скорост. Всички, чиито лични карти и шофьорски книжки изтичат през 2020 година, могат още сега да се възползват от предоставената възможност да преиздадат документите си, без да чакат на опашки. В сектор „БДС“ вече работи още една биометрична станция, на която по предварително изготвен и съгласуван график ще се подменят документи. Обособеното ново работно място бе тествано от полицейските служители, които дадоха личен пример, включвайки се първи в кампанията.

Стартира и разпращането на писма до институции, предприятия, фирми и организации, които искат да се възползват от възможността организирано да бъдат обслужени в кратки срокове. Ако служителите им не могат да се явят в сектора, обслужването ще се извършва на място с мобилна биометрична станция.
Организацията по изтегляне напред във времето на голяма част от подлежащите на подмяна документи се създава заради очаквания огромен наплив пред гишетата на група „БДС“. Статистиката сочи, че през 2020 година изтичат 20 579 лични карти, 15 141 паспорта и 8 356 шофьорски книжки. Това е десетократно повече от изтичащите през 2019 година документи. За сравнение през юли 2019 година са подлежали на подмяна 118 лични карти. За същия месец 2020 година изтичат 3 054. Подобно е съотношението през почти всички месеци на предстоящата година. Ако през декември 2019 година изтичат 289 лични карти, то през декември 2020 година те са 2 447. По тази причина ОДМВР-Разград призовава гражданите да не чакат крайния срок на валидност, а да извършат по-рано подмяната на документите си. Така ще си спестят време и напрежение, избягвайки опашките пред Паспортна служба.

YouTube

Тези, които притежават валиден електронен подпис, могат да се възползват и от възможността да подават он-лайн заявления за подмяна на документи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе