Още едно училище в Кубратско празнува кръгла годишнина

Училището в село Севар, община Кубрат също празнува кръгла годишнина от основаването си – цели 100 години.

Тържеството бе открито с внасянето на училищното знаме, с националния химн на Р. България и с много цветя. По повод празника и навършения век в читалище „Отец Паисий Хилендарски-1964“ гостува кметът на Община град Кубрат, г-н Алкин Неби, председателят на Общински съвет – Кубрат г-н Хюсеин Юмеров, както и ръководители на Дирекции от общинската администрация в Кубрат. Сред гостите на събитието бе и новоизбрания кмет на селото г-жа Леман Сюлейманова.

YouTube

За историята на учебното дело в селото разказаха директорът на ОУ „Никола Вапцаров“ г-н Зия Кючуков и преподавателката по история г-жа Галя Русева. Докладът, макар и с оскъдна историческа информация, по думите на домакините, даде ясна представа за богатото и пламенно просветно дело в селото. Пред публика бе прожектирана и близо двадесетминутна историческа презентация.

На тържеството бяха прочетени няколко поздравителни адреса към ръководството на учебното заведение и към всички жители на Севар. По повод празника на училището секретарят на местното читалище г-н Мехмед Кенаров връчи подарък (картина) на директора на учебното заведение Зия Кючуков.

Празникът не пропуснаха и песните и танците на талантливите деца и ученици на село Севар. Събитието завърши с празничен коктейл.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе