Областният управител се срещна с ръководители на дирекции по управление на горите в Турция и изп. директор на ИАГ в България

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов се срещнаха с ръководителя на управлението на горите в Истанбул, Република Турция, Реджеп Атеш, директора на Дирекцията по управление на горите в Одрин Ихсан Джейлан и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите в България инж. Мирослав Маринов.

Гостите от Република Турция са в България за старта на съвместен проект между Регионалната дирекция по горите в Сливен и Дирекцията по управление на горите в Одрин. Заедно с инж. Маринов те представиха пред ръководството на Областна администрация-Разград основните дейности по проекта, който включва заселяване на по 40 дка нови гори в двата региона, както и наблюдение върху развитието на растителността в горите. „За гората няма граница и като съседни държави трябва да се грижим за нея“ – заяви г-н Атеш.

YouTube

След официалното представяне на проекта гостите от Турция пожелали да се запознаят с разнообразието в горите на Североизточна България, поради валежите обаче нямали възможност да навлязат в горски масиви.

Ръководството на Областна администрация-Разград и гостите от южната ни съседна обсъдиха приликите и разликите в законодателството в горския сектор в двете държави, коментираха и актуални теми в сектора в момента, свързани с разпространението на Африканската чума по свинете, с бракониерството и дърводобива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе