По-различният училищен празник на село Юпер

С два силна акцента ще се запомни училищният празник в село Юпер тази година, който се проведе на 25 ноември 2019 година.

За да пречупят рутината от предходните години – представяне на танци и песни по класове, учители, родители и деца се обединиха около полезна образователна идея – увеличаване броя на четящите деца и повишаване мотивацията им за учене чрез закупуване на нови книжки за училищната библиотека. Идеята се реализирана в рамките на училищното тържество, на което в базар от кулинарни изкушения, подготвени с много любов от родители, деца от всички класове продаваха сладко-солени кулинарни изделия и събираха пари в училищната касичка, за да бъдат закупени нови книжки, с които следобедните часове да бъдат по-приказни и по-забавни в родното училище. Севместната инициатива родители-деца приповдигна настроението и не закъсняха пожеланията, срещите да станат по-чести. Поздравително писмо-рисунка училищното ръководство и децата получиха от бивш техен ученик, който е носител на много награди от национални конкурси по рисунка за юперското училище Алпер.

YouTube

Ентусиасти от седми „а” клас с ръководител Недялка Кирилова, учител по физика и информационни технологии, пък изненадват училището с рисунка на стена на тема „Да помним миналото” с ликовете на народните будители.

Част от празника на юперското училище беше и секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова, която специално за случая изготви авторска „Гатанки за малчугани” и провокира децата да отгатнат верния отговор или да познаят липсващата дума. Всеки верен отговор донесе и награда за ученика. Д-р Карагьозова не скри възхищението си от сполучливо изработена идея – стена на миналото, поздрави благородната идея – освежаване на книжния фонд на библиотеката и отправи предизвикателство в края на учебната година да се видят отново и да се поздравят с посланиците на четенето, което всеки клас ще излъчи.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе