Започнаха кампании за безплатно изследване на ХИВ и консултации за СПИН в Разград

РЗИ – Разград ще се включи в две предстоящи кампании – Европейска седмица за изследване за ХИВ и хепатити, 22 – 29.11.2019 г. и Световен ден на СПИН – 1 декември под мотото „Промените се правят от общности“.

Двете кампании целят да насочат вниманието на обществото към проблемите – хепатит и СПИН, както и насърчаване и обединяване на усилията на различни институции и организации за повишаване обществената осведоменост за начините на предаване и предпазване от ХИВ, хепатити и други сексуално-предавани инфекции, за предимството на изследването и ранното откриване на заразените лица и своевременното им насочване към лечение. Инициативите дават възможност на хората да направят своя избор за превенция на ХИВ и хепатити, за да защитят себе си и своите близки.

YouTube

През периода 22 – 29.11.2019 г. РЗИ – Разград обявява седмица на отворените врати за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, Хепатит С и сифилис. Всички желаещи могат да узнаят своя статус напълно анонимно в лабораторията на Регионална здравна инспекция – Разград, етаж III, ст. 301, ул. „Кирил и Методий“ №8, всеки делничен ден от 8,30 ч. до 15, 00 ч.

ИНФОРМАЦИЯ
за планирани дейности от РЗИ – Разград
по повод Eвропейска седмица за изследване за ХИВ и хепатити, 22 – 29 ноември 2019 г.
и 1 декември 2019 г.- Световен ден на СПИН под надслов
„Промените се правят от общности“.
22.11.- 06.12.2019 г.

  1. През периода 22 – 29.11.2019 г. провеждане на „отворени врати“ за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит Б, хепапип С и сифилис за граждани в сградата на РЗИ, всеки ден от 8.30 до 15.00 часа.
  2. Обучителни кампании за начините на разпространението и предпазване от заразяване с ХИВ/СПИН, хепатити и сексуално предавани инфекции сред ученици от учебни заведения и младежи от уязвими групи.
  3. През периода 02 – 06.12.2019 г. с партньорството на Об СНВ – Разград и ПИЦ към него провеждане на здравно – информационна кампания с предоставяне на възможност за безплатно, анонимно и доброволно изследване за ХИВ на лицата над 16 г.
  4. Мобилен екип на РЗИ – Разград ще предостави на терен услуги по доброволно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове при спазване разпоредбите на чл. 87 от Закона за здравето. На лицата над 16 г. възраст

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе