Откриха безплатна трапезария в ОУ “Г.С.Раковски“ в село Раковски

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев откри безплатна трапезария за ученици от ОУ“Г.С.Раковски“ в село Раковски.
Проектът „Топъл обяд“ е на Български червен кръст, в цялата Разградска област се реализира в 5 учебни заведения, в Община Разград само в училището в Раковски, от чието ръководство са осигурили и допълнително финансиране от местния бизнесмен Ердоан Чакър в размер на 2000 лева. Училищата и децата са подбрани съобразно степента на уязвимост, като сред основните цели е да се подобри посещаемостта в учебните заведения.

39 от общо 115-те ученици в ОУ“Г.С.Раковски“ ще имат топъл обяд всеки учебен ден до края на месец март 2020 г. – съобщиха директорът на училището Елка Неделчева и д-р Милена Кехайова от БЧК.

Преди официалното откриване на инициативата децата участваха в кратък урок по здравословно хранене, при който показаха познания в тази сфера.

Г-н Бояджиев поздрави училищното ръководство за ангажираността му към осигуряване на по-добри условия за децата от училището, пожела на малчуганите да бъдат здрави и ученолюбиви, да сбъдват мечтите си, оказа се, че част от момчетата мечтаят да станат футболисти.

Менюто от първия безплатен обяд на 39-те деца бе супа от спанак и пиле по градинарски. Ястията са приготвени от служителки в ОП“Ученическо столово хранене и почивно дело“-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе