Премиерен спектакъл на Капанския ансамбъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания

Вчера, 4 декември, заместник областният управител Евгени Драганов беше официален гост на премиерата на новия тематично-сюжетен спектакъл на Капанския ансамбъл – „Дор три сита копринени“.

Събитието се проведе в Общинския културен център в град Разград.

YouTube

Евгени Драганов поздрави председателя на Общинската организация на хората с увреждания в община Разград – Иванка Петкова по случай 30-годишнината от основаването на организацията и поднесе кошница с цветя от името на Областния управител Гюнай Хюсмен. Организацията включва вече над 500 члена, като тази година сред големите й постижения е домакинството на Четвъртия национален многожанров фестивал за хора с увреждания под надслов „Един ден в Лудогорието“.

Водещият и говорител на Капанския ансамбъл Георги Тодоров съобщи, че празничният концерт е подарък от ансамбъла за хората с увреждания от община Разград, по случай вчерашния Международен ден на хората с увреждания, както и специален поздрав към разградчани и гости на града в навечерието на Никулден, Коледа и Нова Година.

Зрителите от препълнената зала се насладиха на интересния спектакъл, пресъздаващ сватбените ритуали на капанците като своеобразен мост между поколенията.

Случващото се в „Дор три сита копринени“ вече е съпреживяно от децата от всички разградски училища и гимназии. Спектакълът бе специално адаптиран за тях като образователен концерт, а като част от програмата за турнетата, го видяха почитателите на ансамбъла от десетки градове и села през тази година, посочи Георги Тодоров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе