С празник на доброто емпатистите от МКБППМН отбелязаха Световния ден на доброволеца и изпратиха 2019

Сладките муцуни на доброволческия отбор на МКБППМН или познатите емпатисти избраха 5-ти декември за поредната и последна за тази година инициатива. Бяха домакини на Коледна среща, посветена на техни връстници от неравностойно положение и деца в риск.

Споделиха с тях каква радост и удовлетворение носи доброволчеството. Сами инициираха срещата, с вълнение приготвиха предния ден торбички с лакомства. Всеки един от емпатистите написа писмо с пожелания до децата-гости, с които споделиха празничния ден и заедно нарисуваха коледно дърво, върху което изписаха любимите си думички – приятелство, любов, усмивка, доброта, красота, хармония, мир и др. В подкрепа на това малките емпатисти в ролята на артисти направиха прочит на разказа по Елин Пелин „Най-справедливия“ и коментираха, че с хитрост и лукавство не се постигат добри дела и че у всеки трябва да се развива това важно чувство-справедливост.

YouTube

Денят на заключителната среща не беше избран случайно. На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

В края на срещата секретарят на комисията д-р Н. Карагьозова благодари на всички деца, поздрави ги за постоянството и ентусиазма, за доброволчеството, за това, че желанието да са част от доброто ги води в комисията и каза, че най-хубавото, което им се е случило, е да разбъркат най-вкусната лимонада, която подобравя вкуса си с всяка година, защото носи аромата на доброто. Още, тя сподели радостта си да има приятели като тях, които са сърцати и добри и че възрастните трябва да се учат от тази чистота.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе