Пет здравословни ползи от приема на овесени ядки сутрин

Закуската от овесени ядки е лесно и вкусно предложение, осигуряващо енергия за тялото през целия ден. Ядките са богати на въглехидрати, витамин E, витамин B1, витамин B2 и минерали като магнезий, калций, цинк и желязо.

Чудесен избор за закуска е овесената каша, приготвена с мляко или натурален сок, в която може да се включат други ядки или сушени плодове. Освен източник на енергия, те набавят необходимите хранителни вещества и в същото време тиаминът, съдържащ се в състава им, подпомага изгарянето на мазнини и ги преобразува в енергия, необходима за тялото.

YouTube

Овесените ядки са мощен антиоксидант и съдържат активни съставки, които подпомагат сърдечната и храносмилателната дейности. Освен това, те съдържат азотен оксид, елемент, който разширява кръвоносните съдове, следователно насърчават кръвообращението.

Овесената каша е идеална закуска за хора, страдащи от диабет. Нейната консумация спомага за регулирането на кръвната захар и предотвратява инсулиновата резистентност. Ядките съдържат фибри, които подобряват стомашно-чревната дейност, освен това са засищащи и влияят положително на сърдечната дейност.

Консумацията им значително намалява кръвното налягане, поради високото съдържание на фибри и нутриенти. Овесените ядки могат да се комбинират перфектно с разнообразие от други съставки. Подходящи за съчетания са ядки, сушени или пресни плодове, животински или растителни млека, кисело мляко, други сурови ядки като бадеми, кашу, орехи. Добре е да се овкусяват с мед вместо захар и канела за още по-богат аромат и здравословни ползи.

Източник: Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе