Промоционални кодове – какво представляват и как работят

Всички сме чували за тях – промо кодовете, които ни дават страхотни отстъпки и правят далеч по-достъпно закупуването на желаните от нас продукти.

Но запитвали ли сте се какво точно представляват промоционалните кодове и как работят? Защо търговците и големите магазини биха имали изгода да ви направят отстъпка само заради някакво словосъчетание от букви и цифри?

YouTube

В следващите редове ще се опитаме да отговорим именно на тези ваши въпроси. Това стана възможно благодарение на експертите от платформата за промоционални кодове PromoCode.bg, които ни оказаха значителна помощ при изготвянето на този материал.

Какво представляват промо кодовете

Този вид кодове представляват поредица от букви и цифри, които онлайн магазините предлагат, за да насърчат покупки в сайтовете. Често те се асоциират с промоционална маркетинг стратегия.

Намаленията, които промоционалните кодове осигуряват, могат да се прилагат както към индивидуални продукти, така и към цялостни поръчки.

Какъв е принципът им на работа

Намаленията могат да бъдат както във формата на процент, така и като конкретна отстъпка в сумата. Промо кодовете често предоставят на потребителите безплатна доставка или опаковане.

Като цяло, тази маркетинг стратегия предоставя на потребителите поредната причина да купят съответен продукт.

Каква е тайната на промоционалните кодове – защо са толкова ефективни

Когато магазините предоставят промоционални кодове, те реално осигуряват на потребителите си стимул за закупуване, което впоследствие носи ползи както на потребителя, така и на самия бизнес.

Потребителите получават продуктите, които искат, на по-ниска цена, а онлайн магазинът генерира продажби и печалби.

Едно от най-полезните неща при промоционалните кодове, е фактът, че те са еднакво ефективни при нови и вече активни се клиенти.

Помагат при проследяването на ефекта от маркетинг кампанията

Промо кодовете имат и още едно безспорно предимство – те са ефективен начин да проследите вашите маркетинг усилия и да видите кои платформи генерират най-много трафик и кои водят до реализации (конверсии).

Собствениците на онлайн магазини могат да проследят ефекта като просто закачат даден промо код към специфична маркетинг кампания или реклама.

Различните кодове могат да активират една и съща отстъпка, така че не е нужно да създавате различни промоции за всяка реклама. Просто ви трябва да генерирате нов промо код.

Създаването на специфични числа и букви към определена реклама е особено полезно, ако потребителят види промоцията да бъде рекламирана в имейл или пък социалните медии, но не кликне върху рекламата веднага.

Така все пак ще може да съберете данни и да анализирате възвръщаемостта на инвестицията (ROI) на това да рекламирате в тази определена платформа.

Причината за това е проста – въвеждайки специфичния промоционален код, потребителят сам ви посочва от коя платформа точно го е видял.

Как да използваме промоционален код

Когато потребителят въведе промоционалния код по време на процеса на завършване на поръчката, магазинът потвърждава, че всички условия на промоцията са изпълнени преди валидацията.

Така, ако промо кодът предлага 20% намаление на цялата кошница или пък отстъпка от 200 лева и повече, кодът няма да работи, ако минималното изискване не е изпълнено.

В заключение можем да кажем, че промоционалните кодове са една от наистина работещите маркетинг стратегии, както за бизнеса, така и за потребителите.

В крайна сметка всеки се чувства добре, когато получи някаква отстъпка и има възможност да се сдобие с продукта, който е искал толкова време, на по-ниска от предлаганата цена.

За магазините пък оборотът е най-важното нещо и дори продавайки на по-ниска цена, те пак са на печалба, което е ключово за финансовата част.

Ако търсите най-добрите промоционалните кодове, в сайта на PromoCode.bg ще откриете неповторими оферти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе