Община Разград отличи най-добрите спортисти за 2019 г.

На тържествена церемония най-добрите спортисти в Община Разград и техните треньори получиха признание за упорития си труд през годината. Класацията, в която се избират десетте най-успешни състезатели през годината, се провежда за 58-ми път, призьорите получават поименни плакети и парични премии. Тази година наградите връчиха: кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет-Разград Стоян Димитров, заместник-кметовете Милена Орешкова, Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, секретарят на Община Разград Нели Добрева, председателят на комисията по младежта и спорта в Общински съвет-Разград Ремзи Реджеб, директорът на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград Виолета Антонова и главен експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев.

YouTube

В приветствието си към спортистите кметът Денчо Бояджиев им пожела да са здрави, да се доказват и надграждат успехите си, защото хората ги обичат и те заслужават тази обич.  „Радвам се, че съм домакин на това празнично събитие, на което отдаваме заслужено обществено признание към труда на всеки от вас, вие сте гордостта на Разград, на Общината, на Лудогорието“ – заяви г-н Бояджиев.

Десетката на Община Разград за 2019 г. оглави футболистът от ПФК“Лудогорец 1945“ Клаудио-Андрей Кешерю – шампион на България от отминалия сезон, на първо място във временното класиране за настоящия сезон, класирал се в груповата фаза на турнира „Лига Европа“, отбелязал 20 гола в първенството и 3 гола в груповата фаза на „Лига Европа“. Под №2 в класацията, определена от седемчленна комисия от спортни дейци и журналисти след прилагане на обективни критерии, е състезателят по шахмат от ШК“Абритус“ Ивайло Енчев – с първо място от Държавно индивидуално първенство по ускорен шап и блиц и първо място категория рапид на Европейска купа във Франция. На трето място е 16-годишната състезателка по борба от СКБ“Лютфи Ахмедов“ Фатме Тахир Шабан – с второ място за кадети до 18 години в категория до 53 кг. от Държавен личен отборен шампионат, пето място от Европейско първенство за кадетки в кат. 49 кг. и седмо място на Световно първенство за кадетки в същата категория. В десетката са още: Димана Йорданова – състезател по лека атлетика на СКЛА“Лудогорец“; Виктория Василева –състезател по лека атлетика на СКЛА“Спорт Атлетик“; Лъчезар Вълчев – състезател по лека атлетика на СКЛА“Лудогорец“; Момчил Николов – състезател по шахмат от ШК“Абритус“; Мирослав Минчев – състезател по колоездене на СКК“Спринт“; Боян Бонев – състезател по стрелба с лък на СКСЛ“Антибиотик“; Николай Станчев – състезател по колоездене на СКК“Спринт“.

Кметът Денчо Бояджиев връчи и плакетите за: най добър отбор – на ПФК“Лудогорец 1945“; за най-перспективен млад състезател – на състезателя по лека атлетика на СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев; на най-добрия треньор в индивидуалните спортове – Дениз Хамид от СКБ“Лютфи Ахмедов“ и на най-добрия треньор в колективните спортове – Тодор Живондов.

Плакет за висок спортен дух получи състезателят по борба Ремзи Реджеб – републикански шампион за ветерани. Специални награди връчи и главният редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев – на треньора на ПФК“Лудогорец“ Станислав Генчев и на вратаря Владислав Стоянов.

На церемонията „Спортист на годината“ спортният деятел и журналист Здравко Душков връчи на кмета Бояджиев предложение от Инициативен комитет за обявява за „Почетен гражданин на Разград“ на президентът на ПФК“Лудогорец“ Александър Александров. В Инициативния комитет влизат: общественици, спортисти и представители на различни политически сили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе