Тържествено откриване на изложба „Русия и България: 140 години на дипломатическите отношения” в град Русе

На 9 декември 2019 г., Заместник областният управител Евгени Драганов беше официален гост на тържествено откриване на изложба „Русия и България: 140 години на дипломатическите отношения” по покана на Генералния консул на Русия в град Русе Андрей Громов и неговата съпруга Татяна Громова.

YouTube

Събитието се проведе във фоайето на Доходното здание в град Русе.
Изложбата е организирана от Генералното консулство на Русия в град Русе по случай 140 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Русе Пенчо Милков и заместниците му, председателят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев” Христо Белоев, началникът на РУО Русе Росица Георгиева и други.
Евгени Драганов поздрави домакините на събитието и оцени високо работата на руското консулство в град Русе за поддържането на добри дипломатически отношения между Република България и Руската федерация, подкрепяйки връзката между двата народа.

Заместник областният управител получи специален подарък от Генералния консул – луксозно издание на сборник „140 години българо-руски дипломатически отношения”, издаден от Министерството на външните работи на Руската федерация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе