Грейна и коледното дърво грейна в Разградската Съдебна палата

Красива елха грейна вчера във фоайето на Съдебна палата Разград. За пъстроцветната й осанка се погрижиха деца от ЦСРИ „Емилиян”, които сами изработиха коледната украса и дойдоха за да сътворят едно малко коледно бижу, което да радва магистрати, съдебни служители и граждани, посещаващи институцията.

Малчуганите имаха възможност да разгледат една от съдебните зали на Окръжен съд Разград, както и да облекат специално предоставените от Районен съд детски тоги.

YouTube

Административният ръководител – Председател на РОС Лазар Мичев и магистрати от институцията помогнаха на малките гости да разберат какво представлява професията „съдия”, като съвсем импровизирано разиграха част от приказката за трите прасенца – виновен ли е вълкът и какво наказание трябва да получи.

След произнесената присъда и признанието на вълка, че ще се поправи, директорът на социалната институция Милкана Михайлова подари на Председателя на РОС изработена от родители на дечица, посещаващи ръководения от нея център, прекрасна коледна звезда, символизираща чудото на Коледа. Малко по-късно коледна звезда получи и И.Ф. Административен ръководител – Председател на Районен съд Разград Маргарита Новакова.

Гостите поднесоха чудна баница с късмети, а домакините върнаха жеста с лакомства за малчуганите.

В края на гостуването си в Съдебната палата, малчугани и магистрати украсиха елхата с ръчно изработени декорации, след което тържествено грейнаха светлините й.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе