Областният управител Гюнай Хюсмен награди 10-те най-добри спортисти на Област Разград за 2019 година

Днес, 16.12.2019 г., Областният управител Гюнай Хюсмен награди на официална церемония десетте най-добри спортисти, най-перспективен млад състезател, най-добър треньор и най-добър отбор на Област Разград за 2019 г.
Призовете на 18-тото издание на класацията връчиха: Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, главният експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Разград, Русе, Силистра Елеонора Гурбенова, и олимпийският шампион Хасан Исаев.

В приветствието си към спортистите, техните треньори и ръководители на спортни клубове Областният управител Гюнай Хюсмен изказа благодарности за достойното представяне на област Разград през 2019 г., за показаното спортно майсторство, силен дух и постигнати високи резултати в областта на спорта.

YouTube

„Давам си сметка, че зад успехите Ви стои тежка и неуморна работа и силна воля. Вие показвате правилния път за развитие пред младото поколение. Успехите ви са заразителни и са пример за подражание към подрастващите”, каза още г-н Хюсмен.

Спортист № 1 на област Разград за 2019 г. e състезателката по борба на СКБ „Лютфи Мехмедов”, гр. Разград Фатме Шабанq със 409,5 точки. Тази година тя зае няколко призови места във възрастова група „кадетки” – VII място на Световно първенство в категория до 49 кг. в град София; V място на Европейско първенство в град Фаенца, Италия и ІV място на Балканско първенство в град Панагюрище. ІІ място на ДЛОШ в категория до 53 кг. в град Бургас 12-13.04.2019 г. (общо 8 медала – 4 златни и 4 сребърни от ДСК).
На второ място е състезателят от ШК „Абритус“, гр. Разград – Ивайло Енчев с 398,53 точки. Неговите най-големи постижения през 2019 г. са: І място в категория рапид на Европейска купа за мъже, октомври, 2019 г., Кан Д`Ажде, Франция и І място на Държавно индивидуално първенство за мъже, ускорен шах и блиц.

Третото място в класацията на десетте най-добри спортисти на област Разград зае футболистът от ПФК „Лудогорец 1945” Клаудио-Андрей Кешерю с 336,54 точки. Постиженията на нападателя са отбелязани три гола в Европейски футболен турнир Лига Европа – групова фаза, І място в Първа професионална лига за сезон 2018 – 2019г. с отбелязани 20 гола в първенството, обявен за най-добър чуждестранен футболист.
На четвърто място е състезателят от клуба по конен спорт в село Севар Нурхай Зюлкюф с 327,27 точки;
На пето място е състезателят по борба на СКБ „Осман Дуралиев 2016”, гр. Исперих – Бехчет Хамид с 291,61 точки;
На шесто – състезателят по лека атлетика от СКЛА „Лудогорец”, гр. Разград – Лъчезар Вълчев с 218,59 точки;

На седмо – лекоатлетката Димана Йорданова от СКЛА „Лудогорец”, гр. Разград със 193,05 точки;
На осмо – състезателката по борба Бурчак Арслан от СКБ „Кубадън”, гр. Лозница със 143,21 точки;
На девето – лекоатлетката Виктория Василева от СКЛА „Спорт Атлетик”, гр. Разград със 130,42 точки;
На десето – футболистът на ПФК „Лудогорец 1945” U19 Хюсеин Кельовлуев с 84,37 точки.

Отбор на 2019 г. е ПФК „Лудогорец 1945“. Постиженията на ПФК „Лудогорец 1945“ през 2019 г. са: участие в Европейски футболен турнир Лига Европа – групова фаза, І място в Първа професионална лига за сезон 2018 – 2019 г. и към момента за сезон 2019 – 2020 г.

Треньор на годината е треньорът по борба Дениз Хамид. Дениз Хамид е треньор по борба в СКБ „Лютфи Ахмедов”, гр. Разград, помощник-треньор на националния отбор по свободна борба за кадети. През 2019 г. е водил националния отбор на Световното първенство по борба в град София, на Европейското първенство в град Фаенца, Италия и на Балканското първенство в град Панагюрище. Треньор е на Фатме Шабан, с която е постигнал посочените по-горе успехи. Освен това е треньор на Ерджан Неджибов, заел ІI място на Балканско първенство в град Панагюрище, възрастова група „кадети” и ІІ място на ДЛП – категория до 53 кг., възрастова група „кадети”. С отбора кадети на СКБ „Лютфи Ахмедов” е постигнал ІІ място на ДЛОШ в град Сливен за кадети по свободна борба.

Наградата за най-перспективен млад състезател е за 14-годишният състезател по лека атлетика Лъчезар Вълчев от СКЛА „Лудогорец“ Разград с 262,3 точки. Постиженията на Лъчезар Вълчев през 2019 г. са: І място в дисциплина скок на дължина и І място в дисциплина бягане на 100 м. с препятствия на Международен турнир по лека атлетик, проведен а в град Бърно, Чехия от 9 до 13.09.2019 г. (постижение – 6,23 м.) – юноши до 15 г., както и I място в дисциплина многобой на Национален шампионат в зала в град София (постижение – 3963 точки) – юноши до 16г.

Областният управител отличи със специални награди:
• Дауд Ибрям Мураф – за цялостен принос в развитието на спорта в Лудогорието;
• Пенко Стойчев Велчев – за изключителен принос към възраждането на детско-юношеския баскетбол в град Разград;
• Здравко Душков – за цялостен принос в развитието на спорта в град Разград;
• Спортният деятел Росен Лицов – оставил незаличима следа в спортния живот на град Разград.

Във фоайето на Областна администрация Разград участниците в събитието имаха възможност да видят изложба, представяща осемнадесетгодишната традиция по награждаване на най-добрите спортисти на област Разград.

По време на коктейла, с празнична наздравица, наградени, гости и журналисти си пожелаха здрава, успешна и наситена с победи 2020 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе