Трима млади лекоатлети получиха парични премии за високи постижения в направление детско-юношески спорт

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-председателят на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма Румяна Балтова връчиха парични премии на трима лекоатлети от Разград за високи постижения в направление детско-юношеския спорт.

YouTube

12-годишната Натали Колева от СКЛА“Лудогорец“-Разград с треньор Красен Цонев е спечелила сребърен медал от Европейските детски игри в Бърно, Чехия в бягането на 60 м.

18-годишната Виктория Василева от СКЛА“Спорт атлетик“ с треньор Пламен Бобев е национален състезател и шампион на България за девойки под 20 години в дисциплината хвърляне на чук. През годината младата състезателка се е класирала на пето място на Балканското първенство по лека атлетика за девойки под 20 години.

14-годишният Лъчезар Вълчев от СКЛА“Лудогорец“-Разград с треньор Красен Цонев е републикански шампион в бягането на 60 метра, 100 метра бягане с препятствия и скок на дължина. На Европейските детски игри в Бърно, Чехия младият лекоатлет спечели златен медал в бягането на 100 м. с препятствия и в скока на дължина, както и сребърен в тласкането на гюле.

Общата стойност на паричните премии за тримата състезатели е 1116 лева, разпределени съобразно постиженията на младите спортисти.

Паричните награди се връчват след решение на първото за мандат 2019-2023 г. заседание на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма в Общински съвет-Разград по чл. 2 т.6 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните организации в Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе