105 талантливи деца от Община Разград получиха парични стимули за успехите си през 2019 г. (СНИМКИ)

Заслужено признание за талантливите деца на Разград за техните успехи през отминаващата година. 105 призьори от национални и международни състезания и конкурси получиха грамоти и финансови стимули в изпълнение на Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Тези мерки се прилагат от пет години, като за пръв път бяха приети в предишния мандат на кмета Денчо Бояджиев.
Броят на децата, кандидатствали за подпомагане по Мерките, с всяка година се увеличаваше, като тази година те надвишиха за пръв път цифрата 100. Тази година бе удвоен и общият финансов ресурс спрямо първоначалния преди 5 години, през настоящата година сумата бе 20 000.

YouTube

Празничното събитие започна с изпълнение на коледна песен от едно от талантливите деца на Разград Дея Куманова от Музикална школа „Илия Бърнев“.
Кметът Денчо Бояджиев поздрави децата и техните ръководители за постиженията им през 2019 г., като им пожела да постигнат още по-високи успехи през следващата година.

Той връчи грамотите и финансовите стимули на 7 от децата, спечелили Гран При и специални награди през годината. Отличия връчиха и: председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, заместник-кметът Милена Орешкова, заместник-кметът Мирослав Грънчаров, секретарят на Община Разград Нели Добрева, председателят на Постоянната комисия по образование и наука Елка Неделчева и председателят на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности Свилена Дечева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе