Читателска надпревара „Приключения с книгите“ стартира в Разград

Читателската надпревара ще засили интереса на подрастващите към книгите и ще ги провокира да мислят творчески

За втора поредна година, Детски отдел към Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Разград инициират читателска надпревара под наслов „Приключения с книгите“. Кампанията започва на 20 декември 2019 г. и е адресирана до всеки приключенец, мечтател и любител на интересните книги на възраст от 7 до 13 години.

YouTube

През учебната година децата са предизвикани да прочетат минимум две книги по избор от поредиците, включени в играта. Това са: „Приказки за…..+ забавни игри; Поредицата книжки- комикси”Ана-Ана”;Комикс поредица „Мумините”; „Приказки незабравими..”;Поредицата за Петсън и Финдъс; „Лили Чудото”; Български народни приказки; „100 интересни неща за…”; Приказки на Балканските народи; „Детективи с машината на времето”; „Хрониките на Спайдъруик”;Поредицата книги с автор Майкъл Марпурго; Поредицата случки с автор Мария Пар.

И тази година, малките читатели, които ще се включат в надпреварата, е задължително да попълват читателски дневник, в който старателно да вписват прочетената книга от съответната поредица определена за възрастта им или за други класове. Попълването на форма за участие е също важно условие от надпреварата. Организаторите ще се радват, ако приятелите на книгите отбелязват дали предложенията им харесват и да мотивират своя отговор. Всеки, който се включи в надпреварата и е спазил условията се състезава за награди.

Основната цел на Читателската надпревара е засилване интереса на децата към четенето и правилното отношение към книгата. Към приоритетите е и приятната провокация на творческото мислене на подрастващите и не на последно място развиване на тяхната любознателност, коментира Женета Александрова, директор на културната институция.

Съпътстваща цел е популяризиране дейността на Детския отдел към културната институция, като се привличат участниците за редовни читатели. В инициативата се включват всички основни училища на територията на Разград.

Финалът на тази чудесна инициатива е насрочен за 24 май 2020 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе