Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец

Благотворителен коледен концерт се проведе в кубратското село Беловец. Сред присъстващите на културното мероприятие бяха кметът на селото г-жа Гюлнур Мустафова, завеждащият отдел „ПКСДТО“ към община Кубрат г-н Здравко Вутов, учители, деца и родители. Местните самодейци при НЧ „Светило – 1926“ представиха пред публиката богата и пъстра програма, изпълнена с много песни и танци, а също и положителни емоции.

YouTube

Още в началото Управителния съвет на читалището и местното кметство изказаха благодарности към всички спонсори и към хората с големи сърца, осигурили средства за закупуването на подаръци за децата, участвали в концерта, а също и за децата в неравностойно положение от местната Детска градина. Подаръците бяха раздавани лично от Дядо Коледа и Снежанка.

Поздравителен адрес от името на общинския кмет г-н Алкин Неби бе връчен от г-н Вутов, а топли думи и пожелания към самодейците и жителите на селото отправи кметът на най-голямото село в общината г-жа Гюлнур Мустафова. Първият поздрав към публиката бе от певците на Групата за автентичен фолклор, които изпълниха песните „Разсърди се малка мома“ и „Тодоро Тодорке“. Стихчета за Дядо Коледа изпълниха малчуганите от Детска градина „Осми март“ в с. Беловец, а за доброто настроение на всички се погрижиха децата от ОУ „Васил Левски“ – с. Беловец с ръководител г-жа Фани Чакърова.

ак

На сцената последва и поздрав от група „Доверие“ към местния клуб на хората с увреждания с ръководител г-жа Миннет Яхова. Певците изпълниха песните „Снощи вечер на порти“ и „Катерино моме“. На с цената танцуваха децата и от група „Дъга“, които изпълниха танците „Стамена“ и „Леле Яно“. „Каракачанско хоро“ изпълни новосформираната група за модерни танци „Танцувай с мен“ в с. Беловец.

С този концерт бе поставен краят на културния цикъл от мероприятия за вече отиващата си 2019 година. Всички присъстващи си пожелаха светли коледни и новогодишни празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе