Учители от ОУ‘‘Иван Сергеевич Тургенев‘‘гр.Разград се включиха в обучение по STEM в Италия

В рамките на програма Еразъм + КД2 и проект “В Европа-децата,в страната на чудесата‘‘ учители от училището се включиха в обучение по СТЕМ в училището партньор в Кастелдачия,Италия.Обучението бе организирано от Превиформ,Португалия,също партньор по проекта.

STEM най-общо означава Наука, Технология, Инженерство, Математика. Подходът STEM е философия на образованието, която обхваща преподавателски умения и учебни предмети по начин, който прилича на реалния живот. STEM от традиционното образование и наука е смесената учебна среда и демонстрира на учениците как научният метод може да бъде приложен в ежедневието. STEM отчита факта, че непрекъснатия напредък на технологиите променя начина, по който децата учат, свързват се с другите и взаимодействат по между си всеки ден.

YouTube

По време на срещата учителите наблюдаваха и урок на тема „Културното наследство в училище‘‘,като основна част от проекта,а от своя страна партньорите от България,Полша,Турция,Испания и Португалия,проведоха часове по класове,с цел запознаване и популяризиране на страните си сред децата на Европа. Италианчетата танцуваха хора и ръченица под ръководството на г-жа Силвия Хараланова и г-жа Айтен Кязимова.

Предстои среща с участието на ученици от училището през март 2020 в Полша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе