Дядо Коледа раздаде подаръци и на коледния концерт в Медовене

Народно читалище „Христо Ботев“ в кубратското селo Медoвене организира коледно-новогодишен концерт. Това съобщиха то пресцентъра на Община Кубрат.

Гости на събитието бяха кметът на общината Алкин Неби, кметът на селото Зекерие Зекериев, местни общественици и жители на селото. Концертът бе организиран и по повод 92 години от създаването на селското читалище, основано на 23-ти декември през далечната 1927 година. Приветствия към присъстващите и към самодейците отправиха кметът на селото Зекериев и кметът на община Кубрат Алкин Неби. От сцената кубратският градоначалник се обърна към жителите на селото с призива да бъде съхранявана и утвърждавана читалищната дейност и да продължи тя да се развива. Кметът Неби благодари на читалищните самодейци в лицето на председателя на културното поприще Руска Тодорова и подчерта нейната обединяваща роля в нелеката задача в опазването и съхранението на местните традиции и обичаи. В своето обръщение Неби заяви още, че община Кубрат ще продължи да оказва подкрепа и да бъде упора за всеки радетел на културата, фолклора и просветното дело. Кметът на Кубрат пожела на всички весели Коледни и Новогодишни празници.

YouTube

Началото на концерта в Медовене постави танцовата група „Росна китка“, която изпълни народните танци „Стамена“, „Дуна идва“, „Пайдушко хоро“ и „Кулско хоро“. Заедно с групата бяха и представители от Танцова формация „Лудо младо“ от град Кубрат. Певиците от местното читалище Гергина Иванова и Пенка Георгиева изпълниха народни хороводни песни.

Пред присъстващите бе разиграна хумористничната сценка „Среща на Кина и Пена“, а в края на концерта Дядо Коледа раздаде подаръци на най-малките малчугани от селото. В края на събитието се проведе и традиционна томбола, а за всички участници бе организирана богата почерпка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе