Министерството на образованието предостави нов училищен автобус на община Разград

Община Разград получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, който ще се използва от ОУ”Никола Икономов”-Разград. Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи днес на директора на училището Виктория Георгиева ключовете на новото возило. Това стана в присъствието на началника на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков и заместник-кмета Милена Орешкова.

Г-жа Георгиева сподели, че в училището освен от Разград учат деца от селата Гецово, Дряновец, Осенец, Топчии и Липник. Те се транспортират с три автобуса, единият обаче е 12-годишен, амортизиран, често аварира, ще бъде бракуван и вместо него сред ваканцията ще се използва новият автобус „Isuzu” – 32+1 места, който вече е паркиран в двора на училището.

За Област Разград през тази година са отпуснати 3 нови училищни автобуса,  другите два са за общините Исперих и Лозница. Те ще се използват съответно от ОУ”Васил Априлов”-Исперих и ПГВМЗ”Александър Стамболийски”-Лозница – съобщи началникът на РУО Ангел Петков, който благодари на ръководството на просветното ведомство, като изрази надежда обновяването на автопарка на училищата от Лудогорието да продължи и догодина.

На срещата бе обсъдена и възможността всички  училищни автобуси, които се използват от учебните заведения в Разград, да се паркират в общ гараж, а не на открито в училищните дворове. Освен, че ще са под покрив, ще се улесни и техническото им обслужване – коментираха участниците в срещата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе