Обсъдиха проектобюджета на Кубрат

Публично обсъждане на проектобюджета за 2020 година на Община Кубрат се проведе днес в ритуалната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Дебатът откри председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, съобщиха от пресцентъра на общинската управа в лудогорския град. В проектният си вид бюджетът предвижда размерът в приходната и разходната част да бъде 16 513 626 лева. Планирано е общо собствените приходи да бъдат в размер на 2 889 114 лева, като взаимоотношенията с централния бюджет ще са в размер на 11 524 290 лв. По традиция приемането на общинския бюджет става след обсъждане с местната общественост. С рамките на проектобюджета на община Кубрат за 2020 г. присъстващите бяха запознати от кмета на общината Алкин Неби. По време на публичния дебат постъпиха въпроси както и препоръки от страна на присъстващите в залата, сред които бяха общински съветници, представители на бизнеса, местни общественици и граждани.

Публичното обсъждане на проекта на бюджета е важна част от бюджетната процедура, чиято цел е не само да информира, но и да ангажира местната общност за съставянето, приемането и изпълнението му. Проектът за бюджета е публикуван на интернет страницата на Общината. Очаква се новият общински бюджет да бъде приет до края на месец януари 2020 г., като той търпи промени и корекции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе