Проведе се литературно-музикална вечер „Поетичен Ивановден“

Вчера, 7 януари 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на вече традиционната литературно-музикална вечер под надслов „Поетичен Ивановден“.

YouTube

На организираното от Сдружението на писателите в Разград и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” събитие, което се проведе в библиотеката, свои творби представиха поетите-именници от Разград и Лудогорието Иван Дойнов, Иван Димитров и Иваничка Маджарова. Музикален поздрав към присъстващите отправиха възпитаници на детската музикална школа „Илия Бърнев”.

Областният управител поднесе като подарък на творците-именници официалния календар на Областна администрация Разград и им пожела творческо вдъхновение и през новата 2020 година. Гюнай Хюсмен заяви, че се гордее с тяхното творчество, което прославя Лудогорието и че с удоволствие посещава културните събития в област Разград. Той поздрави и водещия на събитието – писателят и служител на библиотеката Димитър Петров, затова, че институцията допринася за обогатяване на културен живот и го увери, че ще подкрепя с каквото може творците в областта.

В община Разград именниците днес са 2341. От тях 819 носят името Иван, а 369 – Иванка. Най-възрастният именник днес в община Разград е 100-годишната Иванка, която е родена на 22 декември 1919 г., а най-възрастният Иван е на 98 години, роден е на 7 октомври 1921 г. Най-малкият Иван пък още няма и месец, роден е на 20 декември 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе