Неща, които да не оставяме в колата, когато температурите са отрицателни

Често оставяме някои неща в колата при ниски температури, мислейки, че няма да има проблем. Ако държите тези неща в колата, най-добре е веднага да ги махнете:

1. Смартфон, лаптоп или таблет

Вашите цифрови устройства не трябва да бъдат излагани на температури под нулата.

Съдейки по производителите на смартфони, литиево-йонната батерия, която се намира в повечето от днешните телефони и лаптопи, може да бъде окончателно повредена, ако е на студено.

2. Лекарства

Като се има предвид, че ниските температури носят множество настинки и болести, всеки от нас има лекарства срещу настинка. Само че изобщо не трябва да ги държим в колата.

Повечето от лекарствата трябва да се съхраняват при температура между 14 и 30 градуса. Всичко под или над тази температура може да повлияе неблагоприятно на ефективността им. Това означава, че лекарствата против главоболие, които държите в жабката в този момент, няма да помогнат, ако ги вземете.

3. Всичко, което е в кутия

Това се отнася за напитки или храна в кутия. Въпреки че храната е в кутия, това не означава, че тя може да понесе ниски температури.

Алуминиевите кутии могат да издържат до 10 градуса по Целзий. Ако те са изложени на по-ниски температури, съдържанието може да „набъбне“, причинявайки разкъсване на металните фуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе