Проведе се туристически поход по случай Празника на Разград

Снимка: Данче Бозаджиева

Около 50 туристи се включиха в организирания от Туристическо дружество „Буйна кръв“ поход в чест на 142 години от Освбождението на Разград и Деня на Разград по маршрут с.Просторно- с.Топчии- с.Побит камък.

Снимка: Данче Бозаджиева

YouTube

С много настроение и туристически песни и при прекрасно време туристите преминаха през гората и поляните от с. Просторно до с.Топчии и с. Побит Камък. В Топчии те поднесоха венец пред Паметника на загиналите във войните местни хора и с едноминутно мълчание почетоха паметта им. Там бяха посрещнати от кметската наместничка Мирена Симова, която ги запозна накратко с историята на селото.

Снимка: Данче Бозаджиева

От Топчии през калните полски пътища към с. Побит камък. В селото, Читалище „ Самообразование 1894“ бяха организирали тържествено посрещане – според традициите с погача и сол, а председателят на НЧ Богдан Стоянов разказа на туристите интересната история на селото и основаването на читалището. Туристите поднесоха венец на Културно архитектурния ансамбъл, символизиращ трите войни, в които са участвали жители на селото – Балканско-Междусъюзническата, Първата и Втората Световна война и отново с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите войни.

Снимка: Данче Бозаджиева

Въпреки слънчевия ден, на много места от маршрута кални участъци чакаха туристите. Затова и те си проведоха конкурс за най-кална обувка, а на спечелия – председателят на ТД „Буйна кръв“ – Диана Неделчева връчи награда – бутилка с вода – да ги измие.

Снимка: Данче Бозаджиева

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе