Разследването за блудство с непълнолетна остава с мярка „задържане под стража”

Състав на Разградския окръжен съд остави без уважение молбата на Октай З. за изменение на наложената му от Районен съд Разград мярка за процесуална принуда „задържане под стража”. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Разград за това, че в началото на месец декември 2019 г. в Разград е извършил блудство с непълнолетно момиче.

За тежкото умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.

YouTube

Защитата на обвиняемия поиска мярката да бъде изменена в по- леката „парична гаранция” с мотива, че мъжът не е осъждан, няма полицейски регистрации, семеен е, има малко дете, работи и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Според прокурора обаче деянието е било планирано, преднамерено и с висока обществена опасност.

Въззивният съд счете, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Октай е извършил престъплението. Деянието е извършено с упоритост, настоятелност и висока обществена опасност. Има и реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или извърши друго престъпление.

Окръжният съд счете, че към момента не са настъпили обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение и потвърди Определението на Районен съд Разград, с което му е взета мярка „задържане под стража”.

Определението е окончателно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе