Най-тежката мярка „задържане под стража” взе Районен съд Разград на мъжа, обвинен за държане на незаконно оръжие и боеприпаси

Мярка за неотклонение „задържане под стража” ще търпи Ивелин Т., обвинен за държане на незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК, реши днес състав на Районен съд Разград. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Оръжието и боеприпасите са открити при претърсване в дома на обвиняемия в село Дряновец на 27.01.2020 г. Намерени и иззети са два револвера – „Unis-G” и „Colt”, както и боеприпаси за огнестрелно оръжие – общо 28 патрона: 38 калибър и 7,65 калибър.

Привлеченият като обвиняем мъж е с висока степен на обществена опасност, която се извежда от обстоятелството, че той многократно е осъждан за различни тежки умишлени престъпления, сред които кражби, изнасилване, нанасяне на телесни повреди, сводничество.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи основателно подозрение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение пред Окръжен съд Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе