Разследван за блудство с пълнолетна остава с мярка „домашен арест”

Разградският окръжен съд остави без уважение частния протест на прокуратурата за изменение на взетата от Районен съд Разград мярка за процесуална принуда „домашен арест” в най-тежката „задържане под стража” спрямо Иван И. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Разград, за това, че около 19.30 часа на 27 януари 2020 г. в Разград, чрез употреба на сила е извършил блудствени действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на пълнолетно лице.

За тежкото умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.
Защитата на обвиняемия пледира, че не е налице обосновано предположение, че именно Иван е автор на това престъпление като довод изтъкна, че по времето, в което са извършени блудствените действия, обвиняемият е комуникирал по месинджър.

YouTube

Въззивният съд счете, че от събраните по делото материали може да се направи обосновано предположение, че Иван И. е съпричастен към повдигнатото обвинние. С оглед обстоятелството, че обвиняемият е осъждан условно и настоящото деяние се явява в изпитателен срок, е налице и реална опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Съдебният състав прецени, че най-адекватната мярка за процесуална принуда се явява втората по тежест – „домашен арест”, каквато мярка е взел и Районен съд Разград.

Определението не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе