Дългогодишният ръководител на Районен съд Разград навърши пенсионна възраст

Дългогодишният Административен ръководител – Председател на Районен съд Разград Маргарита Новакова днес отбелязва своя юбилей. 13-ти февруари е и последният работен ден на магистрата, който с решение на Съдийската колегия на ВСС е освободен от длъжност считано от 14-ти февруари, поради навършване на пенсионна възраст. Акта за освобождаването й бе подписан в тържествена обстановка във Villa Della Rosa в присъствието на съдии от Районен и Окръжен съд, и съдебни служители.

Председателят на Окръжен съд Разград Лазар Мичев изрази от свое име и от името на съдиите в институцията своята благодарност за съвместната работа и професионализма на съдия Новакова, с който е съумяла през последните 10 години да създаде и утвърди един прекрасен колектив с чудесни взаимоотношения.

YouTube

Колеги от Районен и Окръжен съд и съдебни служители уважиха личния й празник като й поднесоха много цветя, две картини с маслени бои и фотоалбум – запечатал част от хубавите моменти през годините. Магистратите от Окръжен съд Разград й подариха малка пластика от бронз изобразяваща лястовица – символ на любовта и доброто, на новото начало, на надеждата и възраждането, на семейството и домашното огнище.

 По време на своята кариера Съдия Новакова се е доказала като професионалист, боравещ отлично с правната материя. Тя има близо 40-годишен юридически стаж, 28 от които в органите на съдебната власт. От 1981 год. е назначена за младши съдия в Окръжен съд Разград, след това последователно е нотариус, районен съдия в Районен съд Разград, член съдия в Окръжен съд Разград, заместник-председател в Окръжен съд Разград, адвокат в АК-Разград, съдия в Районен съд Исперих, съдия в Районен съд Разград, заместник-председател на РС – Разград, а от 2009 година до днес председател на Разградския районен съд.

От утре, до провеждането на конкурс, изпълняващ длъжността Административен ръководител – Председател на Районен съд Разград ще бъде съдия Константин Косев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе