Служители и потребители на КСУПЛУ-Просторно украсиха мост в Разград за Деня на Любовта, празник за тийнейджърите организира Младежкият Превантивен център

Комплексът за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно и Младежкият съвет по наркотични вещества към Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център Разград организираха оригинални инициативи, посветени на 14 февруари – Денят на Любовта.

YouTube

Служителите на КСУПЛУ-Просторно изненадаха разградчани с поставяне на валентинки на Орлов мост или Панчоолу моста рано сутринта. Сърчицата с послания са изработени от потребители и служители на Комплекса през последните дни, тази сутрин са поставени в 7,30 ч. от социалните работници, за да създадат празнично настроение на отиващите сутринта на работа жители на града. „Мотото на нашата институция е „Усмивката ни отива“ и искахме да подарим настроение на разградчани“ – обясни директорът на Комплекса Диана Георгиева. Украсата предизвика интереса на минувачите, които се снимаха до нея, оказа се в красив синхрон и с любовните катинари, които през последните години млади двойки поставят на моста.

Превантивна кампания “Изберете любовта, а не наркотиците“ пък проведоха вчера Младежкият съвет по наркотични вещества към Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център Разград. Кампанията беше съчетана с предстоящия празник Свети Валентин. Участие взеха и представители от Регионална здравна инспекция. Г-жа Катя Теофилова поднесе кратка информация по темата ХИВ/СПИН. Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества се бяха подготвили с емоционална програма, която включваше: препоръчано облекло в червено, игри с предизвикателства и въпроси от „Колелото на Купидон“, стрелба по балони, в които имаше сентенции за любовта,танци по двойки и излъчване на победители ,които се сдобиха с титлите МИС и МИСТЪР „Свети Валентин“. Участниците в забавните игри получаваха тематични награди.

Всички участници в кампанията получиха бонбон с кондом. Презервативите и информационните брошури бяха осигурени от Регионална здравна инспекция. Главно действащо лице в кампанията бе Купидон с красивите си ангелски криле, който мяташе стрелите си по набелязани от него двойки. Кампанията завърши с много музика и настроение. Днес доброволците продължиха инициативата „Кондом с бонбон“ в своите училища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе