Областна администрация Разград почете паметта на Васил Левски

Заместник областният управител Нурие Црънгалова и Главният секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров почетоха 147-та годишнина от обесването на Васил Левски. Изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда. Този ден е и миг на равносметка за успехите и неуспехите. Миг на размисъл за миналото, настоящето и бъдещето.

YouTube

На 19 февруари, по традиция в двора на ОУ „Васил Левски” – Разград, бе поднесена поетично-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение, които засвидетелстваха своето уважение пред Апостола на свободата.

В знак на уважение и признателност Заместник областният управител Нурие Црънгалова и Главният секретар Михаил Тодоров поднесоха венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен пред паметника на Васил Левски и връчиха поздравителен адрес за патронния празник на училището на директора Диана Първанова.

Венци и цветя поднесоха кмета на града Денчо Бояджиев, зам.-кметовете Милена Орешкова, Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, зам. председателят на Обс – Разград Пейчо Георгиев, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, общински съветници, представители на политически партии, обществени организации и граждани, както и венци от името на народния представител Десислава Атанасова, и от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

С едноминутно мълчание присъстващите сведоха глави пред подвига и саможертвата на Апостола.
Жителите на Исперих също почетоха паметта на Васил Левски днес, 19 февруари. Сред присъстващите, които поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола беше и Заместник областният управител Евгени Драганов, който поднесе венец от името на Областния управител и сведе глава пред подвига и саможертвата на великия българин.

„Преди 147 години България загуби един от най-достойните си синове – Васил Левски – демократ и борец за “свята и чиста Република”, и преди всичко за свобода – лична, национална, общочовешка!“ С тези думи Заместник областният управител започна словото си към присъстващите, като изтъкна, че трябва да помним неговите завети, неговата непоколебима вяра в бъдещето на България, неговата мечта за чиста и свята Република, в която всички да имат равни права, независимо от етническата си и религиозна принадлежност“.

„Нека всеки от нас да открие собствената си мисия в този живот и тръгне да я изпълнява по най-добрият начин, както го направи Светията Левски,“ завърши словото си г-н Драганов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе