Ford и Mercedes взеха наградите „Автомобили за работа“

Снимка: automedia.investor.bg

Победителите в ежегодния конкурс „Автомобилите за работа“ бяха връчени на церемония в София. С два награди за 2020 г. беше отличен Ford, а една взе Mercedes-Benz.

Призовете са разделени в 3 категории – „Камион на годината“, „Ван на годината“ и „Камион на годината“. В първата от тях победител е новият Mercedes-Actross, чието производство стартира в средата на 2019 г. Камионът на германската марка спечели, благодарение на редица нови технологии, сред които е автономно управление от второ ниво. Actross е и първият камион, оборудван със системата Mirror Cam, при която познатите външни огледала са заменени от камери.

YouTube

Снимка: automedia.investor.bg4

При „Ван на годината“ победата е за Ford Transit Custom Hybrids. Моделът също предлага нещо напълно ново в този сегмент, а именно – хибридна задвижваща система. В нейната основа е 1,0-литровият двигател ЕcoBoost със 120 к.с., който е подпомаган от електромотор. Само на електричество Ford Transit Custom Hybrids изминава до 56 км. Моделът е достъпен и във вариант с „мек хибрид“.

В третата категория – „Пикап на годината“, първото място отново е за Ford, като печели Ranger. От журито, в което влизат 23 автомобилни журналисти от 23 държави, обявиха, че са избрали версия с 2,0-литров турбодизел с мощност 213 к.с.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе