Ученици от ОУ „Никола Икономов“ отбелязоха Световния ден на розовата фланелка

Вчера в часа на класа учениците от 5 г с класен ръководител г-жа Веселина Цветкова посветиха на предстоящия Световен ден на розовата фланелка.

Те дискутираха по въпроса как да кажат „Не на тормоза“ във взаимоотношенията помежду им в училище и извън него. Всъщност, това е класът, в който няма нито една регистрирана проява на насилие и тормоз. В тази паралелка са утвърдени отношения на добронамереност, взаимопомощ и подкрепа, на стремеж за задълбочено овладяване на знания и утвърждаване чрез значими и полезни дела.

YouTube

Много искрени и директни са посланията на петокласниците на г-жа Цветкова, които те отправят към останалите ученици от училището.

 

Учениците на г-жа Милена Георгиева са вече второкласници, но освен знанията и компетентностите, които получават по учебните дисциплини, те се учат също така да бъдат и дисциплинирани, да проявяват толерантност, учтивост, отстъпчивост, съпричастност, взаимопомощ и подкрепа.
По случай предстоящия Световен ден на розовата фланелка съвместно с училищния психолог Гюлсер Мазлум те проведоха занятие, по време на което написаха свои послания, чрез които казват своето неоспоримо „Не!“ на насилието и тормоза във взаимоотношенията между учениците в училището и извън него.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе