С общоградска акция „Паметта на поколенията“ Разград отбелязва Трети март (ОБНОВЕНА)

снимка: Papalin4o Photography

С общоградска акция под надслов „Паметта на поколенията“ Разград ще отбележи Националния празник на Република България 3 март. Тя ще обхване всички училища в града, чиито патрони са свързани с различни периоди от историята на българската държава. Във всяко от учебните заведения в 10,00 ч. ще бъде организирана кратка изява с родолюбива насоченост, която ще завърши с поднасяне на цветя пред паметник или паметна плоча. След това представителни групи от училищата ще се включат в тържеството на площад „Възраждане“.

То ще в 11,00 ч. започне с издигане на националния флаг от новите почетни граждани на Разград, които на 28 януари бяха удостоени с това звание.

YouTube

Преклонение пред паметта на героите, загинали за Свободата на България ще бъде изразено чрез ритуала да поднасяне на венци и цветя пред двата паметника на площада – Паметник костница и Войнишкия паметник.

В празничната проява на площада ще участват фолклорните състави: ДТШ“Хорце“ при ЦПЛР ЦРД-Разград, ДТА“Лудогорче“, ДТС“Капанче“, СТФ“Лудогорска младост“ и Капански ансамбъл.

Преди празничната програма в рокерско шествие под надслов „Паметта на поколенията“ към Руския паметник в Езерче ще потеглят мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя“ и „Night Riders“(Нощни ездачи).

Пак на площада от 12,00 ч. Разград ще се включи в общобългарската инициатива на Сдружение „Азбукари“ и Единение „Българи за България“ „Пробуждане с хоро“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе