Млади новатори от ПГИ „Робер Шуман“

На 24 и 25 февруари 2020 г. представителите на УК Традиция и УК Н&F взеха участие в организирания от Джуниър Ачийвмънт България Финансов иновационен лагер. Партньор на събитието беше Сити Банк. На състезанието участваха 32 учебни компании от цялата страна. Ученици те бяха разпределени в 12 отбора. Участниците от ПГИ „Робер Шуман“ Виктория Николова, Ваня Иванова и Мила Иванова бяха включени в отбор 3, отбор 4 и отбор 5.

Организаторите на събитието отправиха предизвикателство към младите хора, решението на което изискваше познаване на основни икономически закони, на глобални проблеми, умения за анализ и прогнозиране и финансова грамотност. Казусът изискваше мениджърът на фирма, занимаваща се с доставка на контейнери и прибори за еднократна употреба, изработени от полистирен да намери правилното решение, с което да се спазят новите европейски регулации, касаещи използването на изделия от пластмаси. Представени бяха и данни за обема на продажбите, стойността на всеки продукт, относителния дял в продажбите за всеки продукт и др.

YouTube

Отборът на Виктория „Different“ предложи като решение наред с посуда от картон и алуминий фирмата за започне да изработва изделия от вафлен материал.

Ваня и нейният отбор „Creative stars“ достигнаха до идея да заменят пластмасовите изделия с такива изработени от канела, които издържат в гореща вода и напитки.

Отбор „Вдъхновение“ на Мила предложи концепция за решаване на глобалния проблем за опазване на околната среда. Екипът й предложи като решение на мениджъра да наложи постепенно еко продукти – кокосови чинии, бамбукови чаши и прибори, царевични сламки и проведе мащабна разяснителна кампания за ползите от опазването на околната среда, като заедно с това бавно изтегля полистиреновите от употреба.

Решенията на всички отбори бяха оценени от жури, което поощри иновативното мислене на учениците и пожела много бъдещи успехи в подобни изяви. Всеки от участниците отнесе със себе си частица от новите приятелства и увереност в знанията си, както и успя да събере нови такива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе