Пътуващата изложба ”Любов към труда, любов към истината, любов към народа” ще е в Разград до 10 март

До 10 март във фоайето на РБ „Проф. Боян Пенев” гостува пътуваща изложба, посветена на 135 години от рождението на проф. д-р Асен Златаров. Инициативата е дело на РБ „Христо Смирненски” град Хасково, с любезното съдействие на Държавен архив – Хасково.

За мото на изложбата е избран част от завета на българският учен и общественик – ”Любов към труда, любов към истината, любов към народа.” Добродетелите, които  всеки човек трябва да отгледа в себе си и да сформира на тяхна основа мирогледа си.

YouTube

15 постера проследяват в снимки и кратки информации живота и делото на проф. д-р Асен Златаров –  ученическите, студентските, годините на специализация и работа като асистент; да се запознае отблизо със семейството му, военни години, академичната му кариера, творческия път; обществено и литературно дело; издадените юбилейни вестници; научните приноси и литературата за проф. д-р Асен Златаров.

Директорът на културната институция Женета Александрова коментира, че и през настоящата година ще продължи тясното сътрудничество между библиотеките в страната, като по този начин се дава възможност информацията да достига до по-голям кръг от ценители на дейността и творчеството на велики българи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе