Над 400 пътни нарушения са засечени в Разградско през изминалата седмица

433 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 24 февруари до 1 март 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 358 фиша и 91 акта. Един от актовете е на неправоспособен шофьор.

Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол –  концентрацията при четирима от тях е била над 1,2 промила.

Регистрациите на шест моторни превозни средства са прекратени – едно от тях заради неправоспособност на водача, две заради употреба на алкохол от страна на шофьора и три заради употреба на наркотици.

През седмицата са регистрирани три пътно-транспортни произшествия с трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 2 до 8 март се провежда специализирана полицейска операция за недопускане на движение по пътищата на моторни превозни средства с непочистени и замърсени регистрационни номера. Законът за движение по пътищата изисква от собствениците на моторни превозни средства да поддържат чисти регистрационните си номера. Според чл. 183, ал. 4, т. 11 от ЗДвП се наказва с глоба 50 лeвa водач, който управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе