Укрити цигари задържаха митнически служители на двата моста над Дунав на 3 март

На празничния 3 март митнически служители от ГД „Митическо разузнаване и разследване“ разкриха два случая на превоз на укрити тютюневи изделия в района на ТД Дунавска на Агенция „Митници“.

На 03.03.2020 г., през нощта, в района на ГКПП Дунав мост – Русе митнически служители спират за проверка лек автомобил с българска регистрация, теглещ платформа. По думите на шофьора, български гражданин, крайната му дестинация е Австрия. При щателна проверка зад тапицерията на колата, в резервната гума и в други естествени кухини на превозното средство, са открити общо 245 кутии (4900 къса) цигари.

На 3 март акт за установяване на административно нарушение получава и шофьор на български товарен автомобил, пътуващ през ГКПП Дунав мост – Видин-Калафат към Великобритания. При извършено сканиране с мобилна рентгенова система е установена повишена плътност в зоната на леглото в кабината на влекача. При последвалата физическа проверка там са открити 1100 кутии (22 000 къса) цигари.
Общото количество на задържаните цигари е 1345 кутии (26 900 къса).

И в двата случая тютюневите изделия са с валиден български бандерол, но превозът им е в нарушение на акцизното законодателство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе