Откриха новите салони на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ и ОУ “Н.Й.Вапцаров“

„Пожелавам на ръководствата на двете училища от тези модерни зали да започнат пътя си републикански и европейски шампиони!“ – заяви на откриването на новите физкултурни салони на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ и ОУ“Н.Й.Вапцаров“ Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

YouTube

Това бе деветата церемония за откриване на обект, финансиран по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ и бе белязана с най-масово присъствие. Учениците и учителите от двете училища, родители, представители на другите училища в Разград уважиха това събитие. Сред официалните лица бяха: заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Милена Орешкова и Полина Иванова, заместник областните управители Евгени Драганов и Нурие Црънгалова, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, бившият кмет Венелин Узунов, общински съветници.

Лентата на обекта прерязаха Кметът Денчо Бояджиев и двамата училищни директори Пейчо Георгиев и Галин Парашкевов.
Преди това отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

Кметът Бояджиев поздрави присъстващите с откриването на новата придобивка за града. Той заяви, че след последните работи по изграждането на спортната площадка общината ще има ангажимент към оформянето и асфалтирането на района, след което това ще се превърне в един от най-хубавите и модерни спортни комплекси в страната. Кметът коментира, че наличието на такова съоръжение е предпоставка не само за добро физическо възпитание на децата на Разград, но и за развиване на високо спортно майсторство. „В ранна възраст се залага развиването на спортни умения, убеден съм, че от тази салони ще излязат републикански, а защо не и европейски шампиони“ – каза г-н Бояджиев.

Двамата училищни директори характеризираха като историческо събитието. Пейчо Георгиев припомни приноса на всички кметове на Разград през последните над 20 години в реализацията на идеята физкултурен салон да бъде изграден – от първия проект през намирането на финансиране, намирането на изпълнител на строителните работи и контрол върху изграждането му.

Първото спортно събитие в салона бе волейболна среща между ученички и учителки от ПГПЧЕ. Мачът бе само в един гейм, бе оспорван и равностоен в началото си, но завърши с победа за ученичките с 25:18.

Изпълнител на обекта „Училищен физкултурен салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Разград“ е фирма „САВ – Разград“ ООД, която с финансов ресурс от 1 512 070 лв. без ДДС изгради съоръжение с разгъната застроена площ на всички етажи от 1 513 кв. м. и габарити на физкултурните салони осигуряващи полифункционална площ за провеждане на учебния процес, тъй като предоставят игрално поле за баскетбол със стандартни размери (26/14), волейбол, бадмингтон, футбол на малко поле. Изпълнена е основна сграда на три нива и ниско тяло за спомагателна и обслужваща дейност. На първото, полуподземно ниво са разположени зала с игрално поле, съблекални, умивални, бани и тоалетни за учениците, помещение за преподаватели, санитарен възел, помещение за оборудване, склад. Второто, междинно ниво включва зала за аеробика, зала за фитнес, сауна, санитарни възли за момчета и момичета и склад. Третото ниво се състои от зала с игрално поле, съблекални, умивални, бани и тоалетни за учениците, помещение за преподаватели, санитарен възел и два склада. Отоплението на салоните се извършва чрез енерговъзстановяващи блокове, а в битовите помещения с алуминиеви радиатори и конвектори. На покрива на сградата са монтирани 10 бр. слънчеви колектори.

Строителният надзор по законосъобразния старт и изпълнение на строежа, контрола по изпълнението на строителните дейности и тяхното качество, бе упражнен от „Институт за управление на програми и проекти“ ООД, гр. София.

Строежът е разделен на два обособени обекта, с цел самостоятелна експлоатация на двата салона от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“. Физкултурните салони са обзаведени с необходимите спортни артикули и оборудване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе