Съдът измени мярката в „задържане под стража” на мъж от Разград, обвинен в трафик и свождане към проституция

Тричленен състав на Окръжен съд Разград отмени Определение на Районен съд Разград, с което на обвиняемия по досъдебно производство на ОД на МВР Разград Мустафа М. е взета мярка за неотклонение „домашен арест”.

Спрямо мъжа са повдигнати две обвинения за тежки умишлени престъпления извършени в периода от 05.05.2019 г. до 25.02.2020 г. в градовете Силистра и Разград. В условията на продължавани престъпления с обещаване, даване и получаване на облаги е набирал и приел жена от Силистра, с цел да бъде използвана за развратни действия независимо от съгласието й. Второто обвинение касае същия период, по време на който е свождал въпросната жена към блудствени действия и съвкупление, като деянието е извършено с користна цел, информират от съда в Разград.

По време на заседанието представителят на държавното обвинение представи докладна записка, от която стана ясно, че полицейски патрул не е намерил лицето на посочения от него адрес, на който е трябвало да изтърпява домашния си арест.

Защитата на обвиняемия поиска наложената от първоинстанционния съд мярка да не бъде изменяна, тъй като Мустафа винаги е съдействал на правораздавателните органи. Самият обвиняем заяви, че няма да се укрие, тъй като има две деца – на 6 и 18 години.
Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства – показания на свидетели, може да се направи извода, че Мустафа е извършил деянията, в които е обвинен. Според свидетелството му за съдимост той е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание „лишаване от свобода”. От представената характеристична справка става ясно, че той не упражнява трудова дейност, няма доходи, има близки, работещи в чужбина, след употреба на алкохол е агресивен и избухлив.

Съдебният състав намери, че с оглед мобилността на близките му, съществува опасност да напусне страната и да се укрие, както и да извърши ново престъпление. С оглед на тези доводи, въззивната инстанция отмени определението на Районен съд Разград, с което на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест” и наложи най-тежката – „задържане под стража”.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе