В понеделник започва предварителният обход на районите, където ще се проведе пробното преброяване

Обучение на хората, които от понеделник ще извършат предварителен обход на районите, където ще се извърши пробното преброяване на населението и жилищния фонд през 2020 г., се проведе в  Община Разград днес. Част от Разград и село Ясеновец са един от трите района в страната, където между 27 март и 2 април ще се проведе пробното преброяване, организирано от Националния статистически институт.

Между 9 и 13 март двете населени места ще бъдат посетени от общо 7 служебни лица, чиято цел е за съберат информация за местоположението на сградите, за да може след това за пробното преброяване да се разпределят преброителните участъци. От НСИ призовават гражданите да оказват съдействие на служебните лица.

YouTube

Те ще описват адресите, вида на сградата – къща или блок, броя на етажите в сградата и приблизителния брой на жилищата. Ангажираните на този етап от пробното преброяване няма да влизат в самите жилища, ще се идентифицират с баджове, а ако жителите на районите, които посетят, имат притеснения относно дейността им, могат да направят справка на тел. (02) 9857 729 или на сайта на пробното преброяване https://census2021.bg/.

Районите ще се посещават в светлата част на денонощието.

Припомняме, че пробното преброяване ще се проведе в част от общинския център Разград  – участъкът между път Е70 и река Бели Лом, вилните зони в местностите „Стражецки лозя“, „Изгрев“ и „Простор“ и  Западна промишлена зона, както и в цялото село Ясеновец.

Лектор на обучението днес бе Арслан Ахмедов – началник отдел „Регионална статистика и индикатори за мониторинг“. Той ще е в Разград и по време на предварителния обход, ще оказват съдействие при необходимост и от отдела в Териториалното бюро на НСИ в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе