„Съдебен процес“ проведоха малчуганите от Детското полицейско управление – Разград

Снимка: ОДМВР - Разград

Четвъртокласниците от Детското полицейско управление в ОУ „И.С.Тургенев” – Разград проведоха заключителното си занятие със съда и прокуратурата. То е част от поредица срещи с представителите на двете институции по време на двугодишното им обучение.

В заседателна зала №1 на Районен съд – Разград децата проведоха симулативен съдебен процес под вещото ръководство на съдия Нели Генчева и прокурор Десимира Недкова. Казусът, който трябваше да решат, бе хулиганската постъпка на техен съученик. В хода на съдебния процес стана ясно, че лошото поведение на „обвиняемия” е било провокирано от момичето, което твърдеше, че е потърпевшо. Така след като изслуша двете страни по делото и свидетелите, съдът постанови оправдателна присъда.

Снимка: ОДМВР – Разград

Гости на симулативния съдебен процес бяха инспекторите Детска педагогическа стая от четирите Районни управления на ОДМВР-Разград.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Целта е в младите хора да се формира чувство за уважение към законността и реда, към ценността на всеки отделен човешки живот, търпимост към всеки и нетърпимост към насилие, агресия, хулиганство и други аморални прояви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе