Пригответе си: Енергийни барчета с ядки и сушени плодове

Снимка: Framar.bg

Вместо да закупувате от магазина, заредете се с енергийни барове за с тази много вкусна рецепта за домашно приготвени барчета. Независимо дали ги консумирате като лека закуска след тренировка или за зареждане и възстановяване, те ще дадат на тялото ви това, от което имате нужда. Най-хубавото е, че можете да ги приготвите бързо и то само за няколко минути.

Необходими продукти:

YouTube

за 12 барчета:

1 чаша печени фъстъци, нарязани
1/2 чаша хрупкав оризон от кафяв ориз
1/2 чаша пълнозърнести овесени ядки
1/3 чаша сурови тиквени семки (или слънчогледови семена)
1/4 чаша сушени боровинки
6 сушени кайсии, нарязани на кубчета
3 супени лъжици мини шоколадов чипс
5 супени лъжици оризов сироп (или царевичен сироп)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

*Хората с цьолиакия или чувствителност към глутен трябва да използват овесени ядки без глутен.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160 градуса. Сложете хартия за печене в квадратна тава с размери 20 сантиметра и намазнете със зехтин.

Смесете в голяма купа фъстъците, оризона, овесените ядки, тиквените семена (или слънчогледови), боровинките, кайсиите и шоколадовия чипс. Поръсете с оризовия сироп (или царевичен) и внимателно разбъркайте, за да смесите всички съставки.

Разстелете сместа в подготвената квадратна тавичка. Притиснете с друга тавичка, така че да се компресира сместа и сложете във фурната да се изпече за 20-25 минути (в метална тава) или за 30-35 минути (в стъклена тава) или докато се позлатят краищата.

След това извадете тавичката от фурната и оставете да се охлади за 5 минути на стайна температура, след което върху телена поставка за 10 минути. Внимателно повдигнете изпечения квадрат от тавичката и разрежете наполовина, след което всяка половина напречно на 6 барчета.

Консумирайте преди или след тренировка или съхранете, като увийте в хартия за печене до 1 седмица или в кутия във фризера.

Източник: eatingwell.com, цитиран Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе