ДПС с нови кадрови промени в Разградско

Ариф Ахмед е новия председател на общинската структура на Движението за права и свободи в община Исперих. Това се случи вчера /7-ми март/ на провелата се около обяд X-та общинска конференция на ДПС.

Гости на общинската отчетно-изборна конференция бяха заместник-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, депутатите Ихсан Халил и д-р Хасан Адемов. Сред почетните гости бе и Емел Етем – член на Централното оперативно бюро на партията, както и кмета на Исперих Белгин Шукри, който досега оглавяваше политическата сила в общината и днес бе официален домакин на срещата. Родената в Исперих Емел Етем получи букет и бе приветствана с бурни аплодисменти от своите съграждани. Сред присъстващите бе също кмета на град Кубрат Алкин Неби, който бе придружен от новоизбрания председател на ДПС в Община Кубрат Онур Гюрсел, а също и от други представители на местната власт в региона.

YouTube

По време на конференцията в Исперих 111-те делегати приеха отчетен доклад и одобриха избор на делегати за предстояща областна и национална конференция. 35-годишния Ариф Ахмед понастоящем е заместник-кмет на Исперих и от снощи е бивш областен председател на Младежкото ДПС в Разградско, тъй като по устав съществува възрастово ограничение при заемането на този пост.

Постът на нов председател на областната младежка организация прие неговият съгражданин Алпер Абтулов, който тази вечер бе избран с пълно мнозинство с гласовете на 104 регистрирани делегати. Абтулов е на 26 години и е завършил право в юридическия факултет в град Велико Търново, а към момента е служител на местната общинска администрация в родния Исперих. Гласуването се проведе по време на VIII-та областна конференция на младежко ДПС в Разград. Делегацията от Централния лъч, посетила по-рано Исперих, тази вечер подкрепи и младежите от областта и в Разград, като към тях се присъедини и евродепутата Илхан Кючюк, който вече, освен, че е председател на младежката структура в страната, то вече е и докладчик на Европейския парламент(ЕП) за Северна Македония през следващите 5 години. На конференцията в Разград присъстваха председателите на младежкото ДПС по общини и сътрудници от 77 населени места. В залата на читалище „Развитие-1869“ бяха обсъждани редица теми и въпроси, а също предстоящи цели и задачи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе