Без пазари и битак в Кубратско

Във връзка със заповеди на Министерството на здравеопазването, на Министерство на вътрешните работи и на областния управител е издадена заповед от кмета на Община Кубрат Алкин Неби във връзка с ограничаването и разпространението на коронавируса. Това съобщават от пресслужбата на Общината.

Според заповедта на кубратския градоначалник се преустановят посещенията на културни и масови мероприятия. Въведена е забрана за провеждане на всякакви мероприятия, в които участват деца. Провеждането на спортни мероприятия в общината също са отменени.

YouTube

Временно се преустановят събиранията в пенсионерски клубове и клубове на лица с увреждания. Въведена е забрана и за провеждането на седмичните пазари в Кубрат и населените места на територията на общината. Преустановят се посещенията на външни лица в специализираните институции и услуги от резидентен тип. Сред превантивните мерки е и извършването на редовно почистване и дезинфекция в обществени сгради, пощенски станции и др.

Превозвачите, осигуряващи обществен транспорт следва да извършват ежедневно почистване с подходящи дезинфекционни препарати превозните средства отвътре, включително парапетите, седалки и местата, които пътниците докосват с ръце.

Кметовете на населените места да оказват пълно съдействие на органите на ОДМВР за осъществяването и контрола по изпълнение на разпоредените мерки. Срок за изпълнение на заповедта е до отмяна на ограниченията и мерките.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе